Saturday, April 21, 2007

Европски Конкурс за Сценарија!

Штотуку започна 6-тиот НИСИ МАСА Европски натпревар за сценарија!
Темата на овогодинешниот конкурс е “
Круг”!
Натпреварот е отворен за сите млади од Европа на возраст од 18 до 28 години, кои живеат во една од 19те земји во нашата мрежа. Што значи, сите вие сте добредојдени да ги испраќате своите сценарија на

nisimasa_macedonia@yahoo.com и на

НИСИ МАСА Македонија
ул. Пролет бр. 12/6
1000, Скопје
Македонија.
Крајниот рок за нивно испраќање е 31ви Јули, 2007.


Како и во претходните години, ќе бидат доделени 3 Европски награди, така што ќе добијат поддршка во продукцијата на кратки филмови според сценаријата, а 10 финалисти ќе бидат и поканети да учествуваат во работилница за сценарија во Јануари, 2008, во Франција.

Пред да ги испратите своите сценарија, Ве молиме прочитајте ги извештајот за печатот
(ќе мора да причекате 20тина секунди за download) и  правилата на натпреварот, бидејќи голем дел од правилата (па од таму и името) и нештата кои би требало да ги знаете за натпреварот се напишани во овие два документа.

Ние, во НИСИ МАСА Македонија, со нетрпение ги чекаме вашите сценарија!


No comments: